Frivärld välkomnar Fredrik Johansson som senior fellow

Frivärld har utsett Fredrik Johansson, krönikor och kommunikationsrådgivare, till senior fellow för Frivärld. Med start i höst kommer Fredrik Johansson att arbeta med projekt relaterat till Europa och ekonomi.

-Fredrik Johansson har en analytisk förmåga att sakligt beskriva de reformer och förändringar som Europa behöver och som måste formas till politik i Europeiska Unionen. I en tid då det är uppenbart att Europa måste stå starkt är det viktigt att definiera och utveckla den politik som ger Europa styrka politiskt, ekonomiskt och säkerhetspolitiskt. Med Fredrik Johansson som senior fellow får Frivärld ny kapacitet och förmåga att utveckla en agenda för de vägar som Europa och Europeiska Unionen måste gå. Vi ser fram emot hans deltagande i vårt arbete för att utveckla politik för ett bättre Europa, säger Gunnar Hökmark, ordförande Frivärld.

Fredrik Johansson är idag verksam som bland annat krönikör på Svenska Dagbladets ledarsida. Han har bakgrund som rådgivare i såväl näringslivet som i partipolitiken och var huvudsekreterare för det Idéprogram som moderaterna antog 2020.

-Frivärld har under lång tid varit en viktig och unik röst i svensk utrikes- och säkerhetspolitisk debatt. Jag är glad över att nu få bli en del av teamet och få möjligheten att vara med och fortsätta utveckla Frivärld. Sverige behöver inte minst en fördjupad och mer framåtriktad diskussion om EU och om unionens framtid. Här hoppas jag kunna bidra. Det gäller inte minst kopplingen mellan konkurrenskraft och säkerhetspolitisk förmåga. Det är en ödesfråga för Sverige och Europa. För att vi ska kunna finansiera våra försvar, men också för att det är en bas för vår utrikes- och säkerhetspolitik, säger Fredrik Johansson.

-Vi ser fram emot att Fredrik Johansson ansluter sig till oss på Frivärld. Fredriks gedigna bakgrund inom politik och opinionsbildning kommer att stärka vårt arbete inom flera områden, däribland att lyfta fram behovet av ett mer konkurrenskraftigt och starkt Europa, säger Anna Rennéus Guthrie, chef Frivärld.