Årets utrikesakademi

Utrikesakademins alumner återfinns på arbetsplatser som Riksdag och departement, beredskapsmyndigheter och Försvarsmakten, diverse EU-institutioner, konsult- och kommunikationsbyråer samt på olika platser inom akademin. Nedan kan du läsa mer om årets studenter.
Vissa studenter har valt att inte ha sin profiler offentliga.

Lucas Persson har tidigare jobbat som press- och kommunikationsansvarig för Centerpartiets Ungdomsförbund och arbetar idag som creative manager på Timbro. Han har en lång bakgrund i ungdomspolitiken ända sedan tiden som ungdomsrepresentant för Karlstad Kommun och arbetet kring gränsregioner.

Victoria Holmqvist arbetar som pressekreterare på Moderaternas riksdagskansli. Tidigare har hon praktiserat i Europaparlamentet och arbetat med kommunikation på bland annat Frivärld och Moderaterna. Hon har en kandidatexamen i strategisk kommunikation från Lunds universitet där hon även har läst statsvetenskap. Victoria är också med och organiserar Måndagsrörelsen vilket är manifestationer till stöd för Ukraina.

Dino Ekdal är anställd som politisk rådgivare hos Liberalerna i Landskrona. Tidigare har han praktiserat vid Frivärld och har fortsatt produktionsansvar för podden Säkerhetsrådet. Han har en masterexamen i European Affairs och en kandidatexamen i statsvetenskap från Lunds universitet.

 

Linnea Dubois är förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet. Hon studerar juridik med särskild fördjupning i folkrätt vid Uppsala universitet. Linneas bakgrund inkluderar praktik hos Moderaterna i Europaparlamentet, sommarvikariat på Svenska Dagbladets ledarsida och ytterligare skribenterfarenhet.

Lucas Ljungberg arbetar som politisk rådgivare för Moderaterna i Europaparlamentet med den inre marknaden. Han har en juristexamen från Uppsala universitet och under studietiden var han bland annat riksordförande för Moderata studenter. Lucas har tidigare arbetat på Timbro som projektledare och genomfört värnplikt vid Ledningsregementet.

Vendela Runold har kandidatexamina i statsvetenskap och kulturantropologi från Uppsala universitet och är för närvarande tjänstledig från sitt arbete inom krisberedskaps- och totalförsvarssektorn för att läsa en master i statskunskap vid Försvarshögskolan. Sedan tidigare har hon erfarenhet av arbete och praktik med EU-frågor och jämställdhet.

Lise Stenberg arbetar deltid på Säkerhets- och Försvarsföretagen, med en kandidatexamen i statsvetenskap vid Försvarshögskolan. Hon arbetar med barnrättsfrågor i Liberalerna och som volontär för GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) samt för Storasyster. Lise studerar nu ekonomi vid Stockholms Universitet.

Robin Sällström studerar masterprogrammet i Freds och konfliktstudier vid Uppsala universitet. Han har tidigare varit praktikant vid Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI) där han främst jobbade med Nato-frågor och skrev om hur Natos nya strategiska koncept påverkar alliansens partnerskapspolicy. Han har tidigare även skrivit rapporten Sveriges roll i Nato för Liberala Ungdomsförbundet.

Erik Nyströmer är civilingenjörsstudent vid KTH med inriktning industriell ekonomi och tillämpad matematik. Erik är särskilt intresserad av skärningspunkten mellan ingenjörs- och användarperspektivet i säkerhetsfrågor. Han har sin yrkesbakgrund i flygvapnet med erfarenhet av operativ verksamhet, utbildning och internationell samverkan.

Moa Ryberg arbetar till vardags som politiskt sakkunnig i miljö- och klimatfrågor för Centerpartiet i Region Stockholm och har tidigare praktiserat på Europaparlamentet och Sida. Hon har en kandidatexamen i freds- och konfliktvetenskap och en masterexamen i European Affairs från Lunds universitet och har även studerat i Montréal, Kanada.

Alexandra Tawaifi arbetar som politisk rådgivare för Kristdemokraterna i Europaparlamentet där hon bland annat bevakar utrikesutskottet och utskottet för mänskliga rättigheter. Alexandra har en kandidatexamen i internationell rättsvetenskap från Örebro universitet och en master i mänskliga rättigheter från Uppsala universitet. Hon har tidigare arbetat i New York med frågor rörande Mellanöstern.

Olivia Karlsson var tidigare vice förbundsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund. Hon har nyligen skrivit sin kandidatuppsats inom freds- och konfliktvetenskap och hon studerar även juridik vid Uppsala universitet. Vid sidan av studierna arbetar hon som digital kommunikatör för Centerpartiet samt som gästkrönikör. Hon brinner särskilt för frågor om mänskliga rättigheter i en global kontext.

Wictor Wallenius studerar sjätte terminen på juristprogrammet på Lunds Universitet. Wictor är internationell sekreterare för Fria Moderata Studentförbundet samt generalsekreterare för Nordiska Konservativa Studentunionen. Han är även aktiv som andra vice ordförande för FMSF:s lokalförening i Lund, Ateneum. Innan juristprogrammet studerade Wictor internationella relationer på MIUC i Spanien.

​​Elin Olofsson arbetar till vardags som pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson och har tidigare jobbat som kommunikatör på Liberalernas riksdagskansli. Elin har en kandidatexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet och har tidigare varit aktiv inom Liberala Studenter i Uppsala.