Medarbetare

  • Ledning
  • Ordförande
  • Fellows
  • Praktikanter

Anna Rennéus Guthrie är chef för tankesmedjan Frivärld. Anna Rennéus Guthrie har en mångårig bakgrund som journalist och opinionsbildare med fokus på politik och näringsliv. Sveriges europeiska identitet, liksom roll i världen som försvarare av frihet och demokrati, är områden som engagerar henne på djupet. Liksom en stark tro på att världen behöver en fördjupad transatlantisk relation, mer av marknadsekonomi, fria medier och yttrandefrihet. Den pågående utvecklingen där västvärlden och Sverige, inte minst genom sina affärsrelationer, blivit en måltavla för auktoritära staters intressen är något som Anna Rennéus Guthrie lyft i olika sammanhang. Anna har en bred utbildningsbakgrund inom humaniora och samhällsvetenskap (däribland fil.kand litteraturvetenskap samt masterutbildning internationell journalistik) utbildad vid Edinburgh University, Södertörns högskola, Stockholms universitet samt vidareutbildning i europeisk säkerhetspolitik vid Försvarshögskolan.

 

Astrid Nord

Verksamhetskoordinator

Astrid Nord arbetar som verksamhetskoordinator på tankesmedjan Frivärld. Hon har tidigare arbetat som handläggare på Centerpartiets internationella kansli. Hon har en kandidatexamen i internationella relationer från Malmö Universitet och studerar i dagsläget kinesiska. Hon är alumn från Frivärlds Utrikesakademi, Centerpartiets internationella akademi och Folk och Försvars Förvars- och säkerhetsakademi. Två stora intressen är säkerhets- och utrikespolitik, med ett särskilt fokus på Kina.

 

Lamija Softić

Praktikant

Lamija Softic gör praktik på Frivärld under höstterminen 2023. Praktiken sker vid sidan av studierna för kandidatprogrammet i militärhistoria på Försvarshögskolan. Hon har tidigare studerat Statsvetenskap I på Stockholms Universitet, samt franska på Göteborgs Universitet. Utöver studierna har Lamija engagerat sig ideellt som sekreterare i Sigtuna Röda Korsets styrelse. Hennes intresse för säkerhets-, försvars- och utrikespolitik är drivkrafterna bakom hennes studier och arbete.

 

Dino Ekdal

Producent, Säkerhetsrådet podcast

Dino Ekdal är producent för Frivärlds podcast Säkerhetsrådet.
Han har en kandidatexamen i statsvetenskap och en master i European Affairs från Lunds Universitet. Till vardags arbetar Dino som politisk sekreterare för Liberalerna i Landskrona.