Medarbetare

  • Ledning
  • Ordförande
  • Fellows
  • Praktikanter

Katarina Tracz är chef för tankesmedjan Frivärld. Hon har bred erfarenhet av utrikespolitisk analys och opinionsbildning med särskilt fokus på transatlantiska relationer och europeisk säkerhet. Katarina är en flitigt anlitad debattör och analytiker och har publicerats och citerats i ledande svenska och internationella tidningar. Hon är författare till boken Fredens hav? Ökade spänningar kring Östersjön (Frivärld, 2015). Katarina har tidigare arbetat som International Research Fellow på McCain Institute for International Leadership i Washington DC och även varit Marshall Memorial Fellow på the German Marshall Fund of the United States, ett flaggskeppsprogram för transatlantiskt ledarskap. Katarina är styrelseledamot i Allmänna Försvarsföreningen.

 

Emanuel Örtengren

Projektledare

Emanuel Örtengren är projektledare på tankesmedjan Frivärld. Han kommer närmast från den marknadsliberala tankesmedjan Timbro, där han har varit programansvarig för välfärdsfrågor och tidigare drev EU-projektet ”Ett frihetligt Europa”. Emanuel har en examen i samhällsvetenskap från Sciences Po Paris och har varit Visiting Fellow på tankesmedjan Center for Transatlantic Relations i Washington, DC. Han var redaktör för antologin Efter Alliansen: Idéer för en ny borgerlighet (Timbro Förlag, 2021).

 

Oskar Qvarfort

Verksamhetskoordinator

Oskar Qvarfort är verksamhetskoordinator på tankesmedjan Frivärld. Han har studerat juridik och filosofi vid Uppsala universitet och läser i dag en master vid samma universitet. Oskar har en bakgrund som ledarskribent och debattredaktör på Upsala Nya Tidning samt som rapportförfattare för tankesmedjan Timbro. Han har även varit vice förbundsordförande för Centerstudenter.