Medarbetare

  • Ledning
  • Ordförande
  • Fellows
  • Praktikanter

Katarina Tracz är chef för tankesmedjan Frivärld. Hon har bred erfarenhet av utrikespolitisk analys och opinionsbildning med särskilt fokus på transatlantiska relationer och europeisk säkerhet. Katarina är en flitigt anlitad debattör och analytiker och har publicerats och citerats i ledande svenska och internationella tidningar. Hon är författare till boken Fredens hav? Ökade spänningar kring Östersjön (Frivärld, 2015). Katarina har tidigare arbetat som International Research Fellow på McCain Institute for International Leadership i Washington DC och även varit Marshall Memorial Fellow på the German Marshall Fund of the United States, ett flaggskeppsprogram för transatlantiskt ledarskap. Katarina är styrelseledamot i Allmänna Försvarsföreningen.

 

Astrid Nord

Verksamhetskoordinator

Astrid Nord arbetar som verksamhetskoordinator på tankesmedjan Frivärld. Hon har tidigare arbetat som handläggare på Centerpartiets internationella kansli. Hon har en kandidatexamen i internationella relationer från Malmö Universitet och studerar i dagsläget kinesiska. Hon är alumn från Frivärlds Utrikesakademi och Centerpartiets internationella akademi. Två stora intressen är säkerhets- och utrikespolitik, med ett särskilt fokus på Kina.

 

Anton Ekelund

Praktikant

Anton Ekelund gör praktik på Frivärld under vårterminen 2023 inom ramen för sin kandidatexamen i Freds- och konfliktkunskap vid Uppsala universitetet. Han har även studerat internationell politisk ekonomi vid London School of Economics. Utöver studierna har Anton ett långvarigt engagemang inom Centerpartiets ungdomsförbund och studentförbund, bland annat som internationell sekreterare. Han har även alumn av Folk och Försvars säkerhets akademi. Anton är primärt intresserad av säkerhetspolitiska frågor ur ett brett perspektiv.

 

Dino Ekdal

Producent, Säkerhetsrådet podcast

Dino Ekdal är producent för Frivärlds podcast Säkerhetsrådet.
Han har en kandidatexamen i statsvetenskap och en master i European Affairs från Lunds Universitet. Till vardags arbetar Dino som politisk sekreterare för Liberalerna i Landskrona.