Benjamin Katzeff Silberstein och Sara Norrevik knyts till Frivärld som fellows

Från och med 1 maj knyts Benjamin Katzeff Silberstein, masterstudent vid Johns Hopkins School of Advanced International Studies i Washington DC och Sara Norrevik, doktorand i säkerhetspolitik vid State University of New York at Buffalo, som fellows till Frivärld.

Frivärlds fellowship-program ger akademiker, opinionsbildare och experter möjligheten att ta del av Frivärlds plattform. Jag är stolt över att kunna dra igång programmet med att knyta två så kunniga skribenter och debattörer till vår verksamhet, säger Katarina Tracz, chef för Frivärld.

Jag ser fram emot att få påverka debatten i Sverige om utvecklingen i länder som Kina, Japan och Nord- och Sydkorea. Frivärld har gjort oerhört mycket för att skapa en dynamik i svensk utrikesdebatt som tidigare varit frånvarande, och jag är glad att få bli en del av detta i min roll som fellow, säger Benjamin Katzeff Silberstein.

Det är mycket roligt att kunna bli fellow vid Frivärld efter att ha samarbetat på olika sätt med tankesmedjan sedan 2012. De friheter och rättigheter som ligger till grund för våra samhällen kan inte tas för givna och Frivärld tillåter en bredd av röster att ta ställning och stå upp för de principerna, säger Sara Norrevik.

benjamin crop fixBenjamin Katzeff Silberstein börjar till hösten som doktorand i historia med fokus på Östasien och Nordkorea vid University of Pennsylvania. Benjamin har tidigare arbetat som ämnessakkunnig på Utrikesdepartementet, varit ledarskribent på Svenska Dagbladet, där han regelbundet medverkar som gästskribent, och skrivit boken ”Bilder från Nordkorea” tillsammans med Villy Bergström. Han har bland annat publicerat artiklar i Jane’s Intelligence Review, North Korean Review och The Diplomat. Benjamin har en kandidatexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet samt språkexamen i koreanska från Hankuk University of Foreign Studies.

 

 

sara cropSara Norrevik är Fulbrightstipendiat och doktorand i säkerhetspolitik vid State University of New York at Buffalo. Hon är styrelseledamot i Svenska Atlantkommittén. Tidigare har Sara arbetat som politiskt sakkunnig vid Försvarsdepartementet. Hennes forskningsintressen handlar om internationella säkerhetssamarbeten samt amerikansk politik.

 

 

 

För frågor, kontakta:

Katarina Tracz, chef Frivärld

0708 – 922 188, katarina@frivarld.se

Benjamin Katzeff Silberstein, benjamin.katzeff@gmail.com

Sara Norrevik, sara.norrevik@gmail.com