Föreläsningar 19, 20 och 21 november: Vilken roll spelar privata skolor i utvecklingsländer?

pauline

I Lahore, Pakistan, köper hälften av familjerna i extrem fattigdom skolgång från privata aktörer, trots att de har tillgång till offentliga skolor som är gratis. I Indien ser det likadant ut, och i stora delar av Afrika pågår en boom inom den privata utbildningssektorn. Den främsta anledningen till att fattiga familjer aktivt engagerar sig i sina barns skolgång uppges vara låg kvalitet i de statliga skolorna.

19 och 20 november föreläser Pauline Dixon i Uppsala och Stockholm om hur entreprenörer axlar ansvaret för de fattigas skolgång när offentliga satsningar inte räcker till.

Pauline Dixon är forskningschef för EG West Centre vid universitetet i Newcastle och betraktas tillsammans med sin kollega James Tooley som världsledande inom området privata skolors roll i utvecklingsländer. Hon har ägnat sig åt ämne i över tio års tid och gjort omfattande fältstudier i framför allt Indien och i flera afrikanska länder. Dixon har bland annat publicerat boken International Aid And Private Schools For The Poor – Smiles, Miracles and Markets (2013).

Pauline Dixons forskning vänder uppochned på invanda föreställningar om hur valfrihet inom välfärden fungerar och hur biståndspolitiken bör prioritera i val av samarbetspartners och kvalitetskriterier.

Pauline Dixon föreläser i Uppsala 19 november och Stockholm, 20 november. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om och anmäla dig till de respektive föreläsningarna.

Tisdag 19 november, kl 12-13 i Uppsala

Onsdag 20 november, kl 18-19 i Stockholm

Torsdag 21 november kl 8.30-9.30 i Stockholm