Frivärld rekryterar Erik Brattberg

Från och med den 11 mars är Erik Brattberg programansvarig för näringslivs- och handelsfrågor hos Frivärld. Erik har bred erfarenhet av utrikespolitisk analys med särskilt fokus på handels och strategifrågor. Hos Frivärld kommer han att ansvara för frågor som rör handel, entreprenörskap och näringslivets roll i den globala välståndsökningen. Bland annat kommer han att bevaka det transatlantiska handels- och investeringspartnerskapet (TTIP), vars implementering innebär stora potentiella ekonomiska och geopolitiska effekter.

Erik har tidigare arbetat åt bland andra Utrikespolitiska institutet (UI) och Sipri i Sverige samt åt Atlantic Council och Center for Transatlantic Relations vid Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS) i Washington DC, USA.

Erik Brattberg är en väletablerad debattör och analytiker, både i Sverige och i bredare internationella kretsar. Hans kunskap och kontaktnätverk är ett viktigt och efterlängtat bidrag till Frivärlds verksamhet, säger Katarina Tracz, chef för Frivärld.

EB headshot photoPå bara några år har Frivärld hunnit etablera sig som en tung aktör i den svenska utrikespolitiska debatten. Jag ser fram emot att vara en del av den verksamheten och bidra till diskussionen om frihandel och näringslivets roll i den bredare utrikespolitiken, säger Erik Brattberg.

Erik Brattberg är bosatt i Washington DC där han vid sidan av Frivärld arbetar som Senior Fellow för the McCain Institute for International Leadership.

För mer info om Erik Brattberg, läs här.

För frågor, kontakta:

Katarina Tracz, chef Frivärld

0708 – 922 188, katarina@frivarld.se

Erik Brattberg, programansvarig Frivärld

+1 202 257 803 00, erik@frivarld.se