Frukostsamtal: Coronasmittans påverkan på handeln

Givet den inverkan på handelsflödena som Coronavirusets spridning orsakar håller Frivärld ett frukostsamtal om handelns exponering mot kriser.

Hur påverkas de globala handels- och exportkedjorna av kriser likt Coronasmittan? Vad blir följdverkningarna för världsekonomin? Och vad kan Sverige och europeiska länder göra för att stävja effekterna av sårbarheterna?

Det är några av diskussionspunkterna som kommer att avhandlas under ett frukostsamtal den 11:e mars. Talare är Fredrik Erixon, chef för tankesmedjan European Centre for International Political Economy. Samtalet kommer modereras av Katarina Tracz, chef för Frivärld. Fler medverkande kan tillkomma.

ANMÄLAN: Obligatorisk föranmälan via formulär. Observera att inbjudan är personlig.

Fredrik Erixon är författare och chef för den Bryssel-baserade tankesmedjan European Centre for International Political Economy (ECIPE) som han medgrundade år 2006. Han har tidigare varit rådgivare åt den brittiska regeringen, chefsekonom på Timbro och rankades år 2010 som en av de 30 mest inflytelserika personerna i Bryssel.

 

 

FRIVÄRLDS CORONARESTRIKTIONER VID EVENEMANG:

Frivärld/Stiftelsen Fritt Näringsliv informerar gällande Coronaviruset och sjukdomen Covid-19:För närvarande genomförs våra evenemang som planerat.

Har du besökt riskområden, träffat någon som besökt dessa områden under de senaste två veckorna, är förkyld eller har influensasymptom så ber vi dig vänligen att avstå från att besöka Frivärld.

I detta fall gäller inte våra vanliga avbokningsregler och ingen avgift kommer att debiteras.Riskområden är i nuläget: Tyrolen, Italien, Kina, Iran och Sydkorea.
Mer info finns på www.folkhalsomyndigheten.se

Datum och tid:
Den 11 mars 2020 08.30 – 09.30
Plats:
Obligatorisk föranmälan krävs. Frukost serveras från 08:15.
Evenemanget har redan ägt rum