Lunchseminarium: Så påverkar Kina oss

CCTV (China Central Television) är Kinas största tv-bolag, som i sin tur kontrolleras av kommunistpartiets propagandaorgan. Tack vare kontrakt med världsledande nyhetsbyråer, såsom AP och Reuters, har CCTV lyckats köpa sig tillgång till den globala nyhetsförmedlingen. Detta används flitigt för att sprida desinformation och propaganda på en större skala, skriver den norske journalisten Øystein Bogen i en ny Frivärld-rapport.

På mer lokal nivå har den kinesiska ambassaden attackerat svenska journalister och debattörer som skrivit om ämnen som Hongkong och Taiwan, och den allt mer infekterade svensk-kinesiska relationen har även påverkat företag som H&M. Frivärlds senior fellow Patrik Oksanen har studerat den kinesiska ambassadens påtryckningar, och Anna Rennéus Guthrie från Tidningen Näringslivet har intervjuat företrädare från företag och lärosäten om deras syn på Kina i rapporterna “Draken som bytte taktik” respektive “Temperaturmätare – Så ser svenska företag och lärosäten på utbytet med Kina”.

Frivärld bjuder nu in till diskussion med utgångspunkt i dessa tre rapporter om hur det kinesiska kommunistpartiets växande globala inflytande påverkar oss i Sverige.

DATUM OCH TID: Torsdagen den 9 december kl. 11:30-13.00

Insläpp från 11:00. Då serveras även lunch. Samtalet startar klockan 11:30.

PLATS: Frivärlds lokaler på Kungsgatan 60 i Stockholm.

ANMÄLAN: Obligatorisk föranmälan via formulär på Frivärlds hemsida.

Med:

Øystein Bogen, författare och utrikeskorrespondent.

Patrik Oksanen, senior fellow Frivärld.

Anna Rennéus Guthrie, redaktör Tidningen Näringslivet.

Samtalet modereras av Emanuel Örtengren, tillförordnad chef Frivärld.

Datum och tid:
Den 9 december 2021 11.30 – 13.00
Plats:
Evenemanget är kostnadsfritt, men föranmälan är obligatorisk.
Evenemanget har redan ägt rum