Drönarkriget: Ett krig som alla andra?

Obemannade luftburna farkoster, drönare, provocerar. Den fjärrstyrda vapenplattformen står för en ny typ av krigföring som väcker känslor.  Begrepp som ”dataspelskrig”, ”utomrättsliga avrättningar” och ”riktade mord” har kommit att känneteckna debatten.

Men vad är det egentligen hos drönarna som upprör? Och hur problematisk är den krigföring de symboliserar? Dessa frågor ställer Katarina Tracz i den kommande rapporten Drönarkriget – Ett krig som alla andra?

I takt med att drönarna blir vanligare ökar behovet av tydlighet i diskussionen om dem. Det är viktigt att granskningen av drönarkriget är saklig och diskuterar verkliga fakta och inte känslor, säger Katarina Tracz.

Välkomna på rapportlansering!

I panelen deltar, förutom Katarina Tracz, Magnus Norell och Mark Klamberg. Samtalet leds av Willy Silberstein. 

Katarina Tracz är biträdande chef för Frivärld. Hon har en examen i statsvetenskap från Stockholms universiotet och Sciences-Po i Paris. Katarina har läst Intelligence Units and Special Operations vid Columbia School of International and Political Affairs i New York. Hon är färfattare till Frivärldrapporten Hatets vår – om intolerans mot minoriteter i Egypten efter den arabiska våren

 

 

Magnus Norell är Adjunct Scholar,The Washington Institute for Near East Policy och Senior Policy Advisor, The European Foundation for Democracy. Han specialiserar sig bl.a. på frågor som rör internationell terrorism och Pakistan.

 

 

 

Mark Klamberg är doktor i folkrätt vid Stockholm universitet.

 

 
Datum och tid:
Den 17 april 2013 12.00 – 13.00
Plats:
Evenemanget har redan ägt rum