Rapportlansering: TikTok – barnunderhållningen som blev ett säkerhetsproblem

På några få år har den kinesiska den sociala medieplattformen Tiktok fått över en miljard användare. Samtidigt har larmen om Tiktok som ett säkerhetsproblem varit många. Säkerhetsexperter pekar bland annat ut det faktum att företagets moderbolag Bytedance finns i Kina, och därmed lyder under kinesisk lag, som en säkerhetsrisk.


I dag är Tiktok 
bannlyst i ett betydande antal länders regeringsorgan, myndigheter och politiska församlingar. Exempelvis får europaparlamentariker inte längre nyttja appen i sina arbetsverktyg – i Sverige har samma begränsningar införts för Regeringskansliets personal. Men samtidigt som säkerhetsfarhågorna kring Tiktok blir fler förblir appen ett av de främsta kommunikationsverktygen för barn och unga, inte minst i Sverige.

 

Välkommen på ett lunchseminarium och lansering av rapporten ”Tiktok – barnunderhållningen som blev ett säkerhetsproblem”. I samtalet medverkar rapportens två författare, Anna Rennéus Guthrie och Patrik Oksanen samt Hanna Linderstål, cybersäkerhetsexpert och vd för företaget Earhart.

 

DATUM OCH TID
28/3 12:00-13:00, lättare lunch serveras från 11:30.

PLATS
Frivärld, Kungsgatan 60.

Anmälan sker här senast 24/3 och är kostnadsfri, men vid oannonserade frånvaro debiteras 200kr.

Datum och tid:
Den 28 mars 2023 12.00 – 13.00
Plats:
Evenemanget har redan ägt rum