Rundabordssamtal: Ukraina och EU som utrikespolitisk aktör 

Under de senaste åren har Ukraina varit i centrum för såväl den transatlantiska som europeiska säkerhetspolitiska debatten. Rysslands olagliga annektering av Krim, det efterföljande kriget i öst samt den politiska verkligheten i landet med ett pågående reformarbete präglar alla på sina sätt relationen till Europa och EU.

Välkomna till ett rundabordssamtal om situationen i Ukraina och om vilken roll EU kan spela i landets framtida utveckling.

Medverkande: Fredrik Wesslau, biträdande missionschef för EUAM Ukraine och Björn Fägersten, forskare och chef för UI:s Europaprogram. Samtalet leds av Katarina Tracz, chef för Frivärld.

ANMÄLAN: Obligatorisk föranmälan via formulär nedan.

 

Fredrik Wesslau är biträdande missionschef för European Union Advisory Mission i Ukraina. Han har tidigare arbetat för FN, EU och OSCE, bland annat som politisk rådgivare i Sudan/Sydsudan, Kosovo och Sydkaukasien. Wesslau har även bakgrund som chef för Wider European Programme hos tankesmedjan European Council on Foreign Relations.

 

 

Björn Fägersten är Seniorforskare och chef för UI:s Europaprogram. Hans forskning berör europeisk integration, säkerhetspolitik, internationella  institutioner och underrättelsesamarbete.

Datum och tid:
Den 21 februari 2020 14.45 – 15.45
Plats:
Obligatorisk föranmälan krävs. Fika serveras från 14:30.
Evenemanget har redan ägt rum