Ryske oppositionsledaren besöker Frivärld

Inför de förestående parlaments- och presidentvalen i Ryssland 2011 besökteden ryske oppositionsledaren Boris Nemtsov Sverige och Frivärld.

I samband med besöket publicerade Frivärld hans och Vladimir Milovs till svenska översatta stridsskrift Tio år med Putin. Det är en starkt kritisk granskning av den förda politiken under det senaste decenniet. Fokus ligger på flera av de stora samhällsproblem som plågar det ryska samhället och som skulle påverka valutgången om valen vore fria.

Under seminariet presenterar Boris Nemtsov sin skrift och berättar om den oroande utvecklingen i Ryssland. Skriften kommenterades av Lena Jonson, forskningsledare för Rysslandsprogrammet vid Utrikespolitiska institutet (UI) och Ninke Liebert, ansvarig för Civil Rights Defenders’ Rysslandsprogram

Samtalet leddes av Stig Fredrikson.

Se videoupptagning från skriftlanseringen nedan

 

Boris Nemtsov är en av grundarna till det ryska liberala partiet Solidaritet. Han var vice premiärminister mellan 1997 och 1998. Nemtsov framträder ofta som Putinkritiker och demokratiförespråkare i svenska och internationella medier.

Datum och tid:
Den 16 november 2011 17.30 – 19.00
Plats:
Evenemanget har redan ägt rum