INSTÄLLT: Hur står det till med friheten i världen?

Tyvärr kommer detta seminarium inte att kunna genomföras, och är därför inställt.

Friheten i världen är under attack i en lång rad länder. Det gäller den personliga friheten liksom den ekonomiska. Det är inte bara en kartell av auktoritära ledare som undergräver den, utan också en politik som gör staten större på frihetens bekostnad i stabila demokratier. När den ekonomiska friheten minskar blir förutsättningarna för ekonomisk tillväxt och fri handel sämre, och när den personliga friheten kringskärs drabbar det dynamik och mångfald. Ytterst är det den liberala demokratins världsordning som drabbas.

För att diskutera välmåendet av friheten i världen bjuder Frivärld in till en eftermiddagsdiskussion. Samtalets utgångspunkt är rapporten The Human Freedom Index 2018 – A Global Measurement of Personal, Civil and Economic Freedom, som presenterats av Fraser Institute i Kanada, i samarbete med Cato Institute i USA och Friedrich Naumann Foundation for Freedom i Tyskland och som analyserar personlig, samhällelig och ekonomisk frihet.

För att diskutera dessa frågor medverkar PJ Anders Linder, chefredaktör Axess, och Catarina Kärkkäinen, ledarskribent SvD. Samtalet kommer att modereras av Gunnar Hökmark, ordförande för Frivärld.

                                                                                                                          
PJ Anders Linder är VD och chefredaktör för tidsskriften Axess Magasin. Anders har tidigare varit politisk chefredaktör SvD, VD för Timbro och kommunikationschef för Svenskt Näringsliv.

 

.

Catarina Kärkkäinen är ledarskribent på Svenska Dagbladet där hon bland annat skriver om ekonomisk frihet. Utöver det är Catarina även ordförande för Fria Moderata Studentförbundet (FMSF).

Datum och tid:
Den 17 oktober 2019 *Inställt* –
Plats:
Anmälan är bindande.
Vid utebliven avanmälan debiteras 100 SEK.
Evenemanget har redan ägt rum