FULLSATT: Slutet för en liberaldemokratisk tidsålder?

Obs. Seminariet är fullsatt. Livesändningen går att se via länken längre ner på denna sida.

Runt om i världen utmanas den liberala demokratin, vare sig det sker i form av terror, växande radikalisering eller auktoritarianism. Flyktingkrisen och Rysslands framfart hotar den europeiska sammanhållningen samtidigt som stödet för populistiska politiker växer i hela västvärlden. Sammantaget aktualiserar utvecklingen frågan om hur det öppna samhällets fundament ska överleva.

Välkommen till ett frukostsamtal med temat ”Slutet för en liberaldemokratisk tidsålder?”.

Medverkande: Lars Trägårdh, professor i historia, Niklas Ekdal, journalist och författare samt Gustav Blix, chef för den europeiska tankesmedjan Epicenter. Samtalet leds av Katarina Tracz, chef för Frivärld.

Lars Trägårdh är professor i historia verksam vid Oxford University samt Ersta Sköndal Högskola.  Han har varit bosatt i USA under många år där han bland annat undervisat europeisk historia vid Barnard College, Columbia University. Lars Trägårdh deltar regelbundet i den svenska debatten genom radio- och TV-framträdanden samt som skribent i Dagens Nyheter, Svenska dagbladet, Axess Magasin med flera.

Gustav Blix är chef för den pan-europeiska marknadsliberala tankesmedjan EPICENTER. Dessförinnan var han under två mandatperioder riksdagsledamot för Moderaterna där han bl.a. var gruppledare i riksdagens EU-nämnd, ledamot i utrikesutskottet samt medlem av delegationen till Natos parlamentariska församling. Han är nationalekonom med en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Niklas Ekdal var politisk redaktör på Expressen under 90-talet och på Dagens Nyheter under 00-talet. Sedan 2009 är han frilansande programledare – bland annat på Axess och SVT – föreläsare och författare. Några av hans böcker är Mr Chance. FNs förfall under Ban Ki-Moon, en biografi om Per Albin Hansson, Historiens 100 viktigaste svenskar och två politiska thrillers.

Katarina Tracz är chef för Frivärld och har bred erfarenhet av utrikespolitisk analys och opinionsbildning. Hon är en flitigt anlitad debattör och har publicerats och citerats i ledande svenska och internationella tidningar.

 

Datum och tid:
Den 11 mars 2016 08.15 – 09.15
Plats:
Evenemanget har redan ägt rum