Skriftlansering: Digitaliseringens baksida – cyberhotets komponenter och konsekvenser

I den digitala tidsåldern omfattas snart alla delar av samhället i någon utsträckning av internet och dess effekter. Sedan en tid står det klart att utvecklingen, utöver innovationer och välstånd, också fört med sig nya hot och sårbarheter. Ofta diskuteras cyberhotet som ett tekniskt problem, eller som en sårbarhet som är isolerad till delar av näringslivet eller diffusa militära områden. I takt med att digitaliseringen blir mer allomfattande ökar behovet av en bredare förståelse för de sårbarheter som den medför, och för hur de i sin tur påverkar samhället som helhet.

I skriften ”Digitaliseringens baksida – cyberhotets komponenter och konsekvenser” tar Björn Weigel ett brett grepp om cyberhotet. Skriften beskriver hur cyberkriminalitet, ekonomiskt cyberspionage och politisk krigföring växer och får spelrum i takt med digitaliseringens framfart. Weigel analyserar cyberhotets implikationer för det liberaldemokratiska samhället, samt vilka åtgärder som bör vidtas för att för att mildra dess konsekvenser.

Välkommen på lunchseminarium och skriftlansering den 10 december!

I lanseringen deltar, vid sidan av författaren Björn Weigel, också Carolina Dackö, specialist inom internationell handelsrätt på Mannheimer Swartling, Karl Lallerstedt, säkerhetsexpert på Svenskt Näringsliv, Mikael Tofvesson, biträdande avdelningschef för MSB:s operativa avdelning och Pål Jonson, riksdagsledamot i Försvarsutskottet (M).

Observera att antal platser är begränsat. Obligatorisk och personlig föranmälan på länken nedan. Vänligen ange eventuella allergier i anmälan under ”meddelande”.

TID: 12.00 – 13.15 den 10 december. Lättare lunch serveras från 11.30.
PLATS: Frivärlds lokaler, Kungsgatan 60, Stockholm.
ANMÄLAN: Obligatorisk, bindande anmälan på länken nedan.


Björn Weigel är (tillsammans med Fredrik Erixon) författare till boken The Innovation Illusion (Yale University Press), av Financial Times listad som en av ”Best Business Books of 2016” och även omnämnd i Foreign Affairs, The Wall Street Journal, The Economist med flera. Weigel har arbetat med strategisk utveckling av företag alltsedan han startade sin karriär som managementkonsult för Booz Allen Hamilton, 1998. I dag arbetar han främst som rådgivare och investerare, och är även en internationellt anlitad talare.

 

Datum och tid:
Den 10 december 2018 12.00 – 13.15
Plats:
Anmälan är bindande.
Vid utebliven avanmälan debiteras 100 SEK.
Evenemanget har redan ägt rum