Utvecklingen efter den arabiska våren -Från kleptokrati till kapitalism?

I rapporten ”Utvecklingen efter den arabiska våren: Från kleptokrati till kapitalism?” presenterar Susanne Tarkowski Tempelhof en analys av rådande ideologiska attityder i Nordafrika. Befolkningens erfarenheter från korrupta maktapparater, de socialistiska tendenserna hos det växande Muslimska brödraskapet samt dåliga erfarenheter från tidigare marknadsliberaliseringar har alla en stor betydelse.

Rapporten behandlar svårigheterna för en fri marknad, och för det välstånd och den stabilitet som en sådan för med sig, att etablera sig i regionen.

Se videoinspelning från rapportlanseringen nedan.

Susanne Tarkowski  är ägare av research- och kommunikationsbyrån Shabakat Corporation, ett företag hon startade kort efter att den arabiska våren fått genomslag i Libyen. Tarkowski drev tidigare Wise Strategic Communication (WSC) i Kabul, Afghanistan. Som mest hade företaget över 300 anställda. Under sin tid i Afghanistan arbetade Susanne med bland andra amerikanska försvarsmakten, amerikanska UD och FN. Sedan 2001 har Susanne Tarkowski arbetat med kommunikation i Sverige, Frankrike, USA, Kina, Förenade Arabemiraten, Brasilien, Egypten, Pakistan och Afghanistan. Hon förekommer som kommentator i amerikanska och svenska medier samt som talare vid NATO- och amerikanska militärkonferenser.

Datum och tid:
Den 19 september 2011 18.00 – 19.30
Plats:
Evenemanget har redan ägt rum