Hur man får över en miljon underskrifter…

Den som vill protestera mot TTIP kan lätt gå in på stop ttip och lämna sitt namn och adress. Det tar en minut och kräver inga förkunskaper.

Organisationen påstår sig vara ”self-organised european citizens” vilket är ett tvivelaktigt påstående. Kollar man vilka som står bakom visar det sig vara den vanliga typen av professionella aktivister med bland andra John Hilary som enklast kan beskrivas som någon form av självlärd politisk aktivist på yttersta vänsterkanten.  Bland annat har han skrivit en rapport där han påstod att TTIP är ”slutet för demokratin”. Rapporten översattes och presenterades överraskande nog av Arena Idé och Vision på ett seminarium där de egna inbjudna experterna sågade den strax under fotknölarna.

Organisationerna som stöder initiativet är också de vanliga vänsterorganisationerna och Attackrörelsen. Det är alltså gammal hederlig folkfrontstaktik.

Hur har de då fått över en miljon underskrifter?

Nedanstående skärmdumpar kan kanske ge en fingervisning. Det är inte nödvändigtvis unika personer som har skrivit under. Man kan med lätthet fylla i formuläret flera gånger. Så länge gatuadress och postnummer hänger ihop fungerar det. Låter det långsökt? Inte särskilt med tanke på att vi till exempel vet att ett ganska litet antal högerextremister i Sverige under olika alias lyckas ramponera tidningarnas kommentarsfält så snart en artikel handlar om något som med litet (eller mycket) fantasi kan kopplas till invandring.
tipbluff-4_0


Taggar:
Kategorier: Frihandel