Stor humor från Mp om SvT Agenda, tandkrämen och mörkad Mp-politiker

Vår konkurrent på protektionistsidan TTIPPEN.SE försöker desperat försvara SvT Agendas magplask om TTIP och ISDS i söndags, där de använde ett helt felaktigt exempel med tandkräm.

Kan inte undanhålla er TTIPPENS:s resonemang kring varför tandkrämsexemplet nog kanske var lite rätt ändå, möjligen:

”Det är i grunden en teknikalitet, eftersom vi inte kan förbjuda det som redan är förbjudet. Skulle däremot tandkrämen innehålla en kemikalie som, när tandkrämen lanseras, är tillåten inom EU, och som därefter genom ett politiskt beslut i syfte att skydda folkhälsan förbjuds, ja, då kan det hypotetiskt bli aktuellt med en stämning. Ömsesidigt erkännande innebär vidare att vi litar på USA:s sätt att säkerställa att något är säkert, och de litar på vårt (EU:s). Om detta skulle bli en del av TTIP på kemikalieområdet (vilket inte är uteslutet) innebär det att efter att ny kemikalie introduceras i USA, och godkänns där, kan introduceras i tandkräm i EU trots att EU i sin tur inte explicit godkännt kemikalien. Finner EU sedermera att denna kemikalie är potentiellt farlig kan den förbjudas, och då är vi tillbaka till ruta ett (stämning). SVT:s tandkrämsexempel är därav inte helt felaktigt, om än inte särskilt pedagogiskt.”

Solklart, eller hur?

Men man kan ju undra varför TTIPPEN överhuvud taget försvarar något som är delvis fel och dessutom dåligt? Svaret är enkelt: för att det gynnade deras syften.

Och detta är genomgående i kritiken mot TTIP. Det spelar inte så stor roll att argument är felaktiga och virriga. Bara de har rätt politisk vinkel.

TTIPPEN försöker också försvara det faktum att SvT mörkade att deras expert i samma program, en veterinär, också är aktiv miljöpartist som har uppdrag i både kommun och landsting och stått på valsedeln till både Riksdagen och Europaparlamentet:

”Att Jenny Lundström är miljöpartist är inte direkt någon hemlighet.”

Nej, hemlighet är det naturligtvis inte.

Men man kan med säkerhet säga att typ 99 procent av Agendas tittare inte visste om det.

 

 


Kategorier: Frihandel