TTIP gör det omöjligt att stoppa giftig gas och farliga metaller i barnmat

Mytbildningen och felaktigheterna från TTIP-motståndarna inte bara fortsätter — trots att alla nu rimligen vet att det mesta är lögn — utan blir värre.

Här skriver Arbetarbladet på ledarplats att kycklingar i USA tvättas i ammoniak (!).

Sanningen är att man i USA sköljer slaktade kycklingar i klor för att döda bakterier. Det sker inte i EU, där vi å andra sidan sköljer sallad i klor, har klor i dricksvattnet på många håll och badar våra barn i klor. Det fina med klor är att det dels dödar bakterier och dels är en gas som således försvinner helt och hållet.

Arbetarbladet och andra TTIP-motståndare har dock missat den största skandalen. Amerikanerna är  helt hänsynslösa i sin önskan att lura på EU giftiga kemikalier. Det har hittills inte sagts öppet, men den amerikanska kemiindustrin har tagit fram en blandning av två av världens farligaste ämnen, den tidigare nämnda dödsgasen klor och den ytterst giftiga metallen natrium, ett vitt pulver som de strör över pommfritten för att locka konsumenterna att äta mer.

Miljörörelsen har avslöjat att ämnet är så giftigt att om man häller lite av det på en trädgårdssnigel dör den i plågor inom ett par minuter.

Den multinationella bolagens lobbying har varit så effektiv att man nu hittar ämnet blandat i sill, jordnötter, skinka, ost, nötkött och gurka. Till och med i barnmat kan man hitta spår av ämnet. Ingen vet hur länge ämnet har funnits, men tester visar att alla människor numera har det i blodet.

Med TTIP befarar många att EU:s politiker kommer att hindras från att förbjuda ämnet genom att amerikanska företag då kommer stämma EU på miljardbelopp.

 


Taggar: klor, McD, Natrium
Kategorier: EU, TTIP