Boklansering med Svjatlana Tsichanouskaja: Let the World Hear

Den 9 augusti 2020 utropade sig den belarusiske diktatorn Alyaksandr Lukashenka, som har styrt landet i 26 år, sig till vinnare i ett presidentval ansatt av uppenbart valfusk. Som svar på orättvisan tog folket i Belarus till gator och torg i fredliga demonstrationer. Lukashenkas regim svarade på hemskaste möjliga vis.

Frivärld och Konrad-Adenauer Stiftung Nordic Countries Project kan nu stolt presentera antologin “Let The World Hear”. Med hjälp av en grupp outtröttliga belarusiska volontärer har vi lyckats samla berättelserna från de som sa ifrån. Antologin innehåller även expertanalyser av Belarus sociala, politiska och ekonomiska situation samt vad det var som föranledde Lukashenkaregimens förbrytelser.

Boklanseringsseminariet gästades av belarusiska oppositionsledaren Svjatlana Tsichanouskaja, Frivärlds Gunnar Hökmark och Katarina Tracz, Gabriele Baumann från Konrad Adenauer Stiftung och antologins redaktör Margareta Barabash.

I lanseringen ingick ett panelsamtal mellan Svjatlana Tsichanouskaja och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson om läget och framtiden för demokratin i Belarus.

Se lanseringsseminariet här.