Emelie Roos knyts till Frivärld som fellow

Från och med 17 juni knyts Emelie Roos, Fulbright stipendiat och masterstudent vid Georgetown Universitys School of Foreign Service i Washington, till Frivärld som fellow.

emelieEmelie har tidigare arbetat som utrikeshandläggare på Moderaternas riksdagskansli och som Research Assistant vid OSSE i Wien. Hon är Huffington Fellow vid Georgetown Institute for the Study of Diplomacy och medverkar regelbundet som gästskribent i Svenska Dagbladet. Emelie har en kandidat och mastersexamen från Försvarshögskolan och hennes forskningsintressen kretsar kring europeisk säkerhetspolitik, demokrati och yttrandefrihetsfrågor samt transatlantisk säkerhet.

Emelie är även redaktör för Svenska Dagbladets säkerhetspolitiska blogg Säkerhetsrådet tillsammans med Frivärlds ordförande Mats Johansson.

Det är ett privilegium att  bli Fellow vid Frivärld som alltid ligger i framkant i utrikespolitiska frågor. Frivärld är ett naturligt forum att lyfta frågor som kräver en djupare diskussion och jag ser fram emot att få bidra till en breddad säkerhetspolitisk debatt som engagerar, säger Emelie Roos.

– Emelie är en mångfacetterad och kunnig debattör som hos Frivärld kommer att bidra med kompetens inom en rad ämnesområden. Jag är stolt över att kunna ge en plattform åt talangfulla personer som Emelie i den svenska utrikesdebatten, säger Katarina Tracz, chef för Frivärld

För frågor, kontakta:

Katarina Tracz, chef Frivärld

0708 922 188, katarina@frivarld.se

Emelie Roos

070 328 34 53, roos.emelie@gmail.com