Fredagstipset, vecka 44: I Krig och Fred

Från och med idag börjar Frivärld med fredagstipset, ett återkommande inslag där vi varje fredag kommer att lyfta ett utrikes- eller säkerhetspolitiskt tips på något som alla med ett intresse för dessa frågor bör ta del av.

Veckans utrikes- och säkerhetspolitiska fredagstips är podcasten I Krig och Fred som drivs av Björn Wegner, student vid Utrikesakademin 2018, och som produceras i samarbete med Allmänna Försvarsföreningen. Podden finns att lyssna på i de vanliga podcastapparna samt på .

Podden är politiskt obunden syftar till att diskutera frågeställningar med fokus på säkerhetspolitik- och krisberedskap på ett spännande och lättillgängligt sätt. Det har släppts 53 avsnitt, med flera svenska och internationella experter inom diverse områden. Bland de som intervjuats i podden märks bland andra Jessikka Aro om granskning av rysk propaganda, Johanne Hildebrandt om krigsrapportering, samt Karlis Neretnieks om modern krigföring. Dessutom har Katarina Tracz, Frivärlds chef och Oskar Jonsson, vikarierande chef på Frivärld från årsskiftet, gästat podden.