Frivärld Magasin – en ny arena för utrikespolitisk debatt

Prenumerera?

Vill du få Frivärld Magasins löpsedel i din inkorg varje vecka? Klicka här, och fyll i dina uppgifter! Det går också bra att följa oss via RSS.

Frivärld Magasin – en ny arena för utrikespolitisk debatt

När tankesmedjan Frivärld bildades på våren 2011 var det med en känsla av att utrikespolitiken inte tilläts ta tillräckligt mycket plats i det offentliga samtalet. I över ett år har vi publicerat böcker och rapporter, anordnat seminarier och skrivit artiklar. Nu tar vi nästa steg och lanserar Frivärld Magasin – en nättidning för utrikespolitisk analys och debatt.

Med Frivärld Magasin hoppas vi kunna skapa en naturlig plattform för utrikespolitiska diskussioner och analyser. Vi hoppas att du skall finna den läsning vi har att erbjuda intressant och att du låter oss utmana dina föreställningar om hur världen ser – och borde se – ut.

I premiärnumret kan du bland annat läsa om Bengt Nilssons möte med Etiopiens nyligen bortgångne premiärminister Meles Zewani. Josefine Uppling skriver om hur de unga i Estland ser på framtiden och Mats Johansson ger en lägesrapport inför det amerikanska valet. Staffan Heimerson – en av den svenska journalistikens verkliga legendarer – reflekterar kring utrikesrapporteringens oemotståndliga charm.

Dessutom bidrar Fredrik Malm, Aron Modig och Amanda Wollstad med debattartiklar och Frivärlds chef Stefan Olsson skriver om om att tiden är inne för en militär intervention i Syrien.

Nästa nummer av magasinet publiceras den artonde september, därefter publiceras nytt material varje tisdag. Vi i redaktionen hoppas att du uppskattar vad vi har att erbjuda och att du väljer att återkomma både ofta och länge. Och kanske vill du själv delta i debatten?

/Henrik Sundbom
Chefredaktör, Frivärld Magasin
henrik@frivarld.se