Frivärld söker praktikant för höstterminen 2024

Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes- och säkerhetspolitiska frågor. Vårt mål är att stimulera och påverka diskussionen kring vilka idéer och perspektiv som ska styra svensk utrikes- och säkerhetspolitik.

Frivärld är partipolitiskt obundet och vilar på en frihetlig värdegrund. Utgångspunkten i Frivärlds verksamhet utgörs av fyra programområden: Demokrati och Internationell rättsordning, Näringsliv och Globalisering, Säkerhetspolitik, samt Europa nu. Inom samtliga programområden publiceras skrifter som rapporter och böcker, samt att seminarier, utbildningar, nätverksträffar och studieresor arrangeras.

Arbetsbeskrivning och sökandeprofil

Praktikanter på Frivärld får möjligheten att delta i arrangerandet av aktiviteter, bidra till kommunikationsarbetet samt att skriva en egen opinionsbildande text för Frivärlds Säkerhetsrådet, ett forum för kvalificerad diskussion om utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.

Vi söker dig som har ett intresse för utrikesfrågor, avseende exempelvis säkerhetspolitik, försvarspolitik, handelsfrågor, Europapolitik eller demokratifrågor. Därtill är ett intresse för opinionsbildning av stor vikt.

Den sökande ska vara högskolestuderande i, eller nyligen ha varit studerande i, relevanta studier, studerat på högskola eller universitet. Relevanta studier omfattar, men är inte exkluderade till, statskunskap, journalistik, nationalekonomi, freds- och konfliktkunskap, statistik, utvecklingsstudier, historia eller juridik.

Egenskaper som eftersöks är nyfikenhet, initiativrikedom och självgående arbetssätt. Tidigare arbetslivserfarenhet (även sommar- och extrajobb) och/eller erfarenhet av att ordna utåtriktade aktiviteter är en merit. Den sökande ska dela Frivärlds värdegrund och känna sig bekväm med att verka inom en opinionsbildande miljö. Den sökande ska ha goda kunskaper i engelska och ytterligare språkkunskaper är meriterande. Dokumenterad förmåga att skriva debatt- eller nyhetsartiklar är ett plus.

Frivärld är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv och arbetsplatsen ligger i centrala Stockholm. Det utgår ingen ekonomisk ersättning för praktiken.

Tryck här för att se en intervju med Theo, vår nuvarande praktikant på Frivärld, där han berättar om sin tid som praktikant.

Ansökan

Ansökan ska omfatta en personlig motivering till varför den sökande vill praktisera på Frivärld, CV, samt ett skriftligt arbetsprov i valfritt ämne (kortare akademisk text, debattartikel eller blogginlägg).

Ansökan skickas till info@frivarld.se. Samma adress gäller för eventuella frågor.

Frivärld söker praktikanter löpande. Sista ansökningsdatum för praktik för höstterminen 2024 är 14 april.