Frivärld söker praktikant till höstterminen 2015

Om oss

Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes­- och säkerhetspolitiska frågor. Verksamheten syftar till att stimulera och bredda den utrikespolitiska debatten. Frivärlds opinionsbildning vilar på en frihetlig värdegrund. Verksamheten består främst av att ge ut rapporter och arrangera seminarier, nätverksträffar och studieresor.

Arbetsbeskrivning

Som praktikant hos Frivärld får du delta i arrangerandet av opinionsbildande aktiviteter samt skriva artiklar och/eller rapporter. I praktiken ingår handledning i att skriva och att föra ut ett budskap.

Den sökande bör i första hand ha ett intresse för utrikesfrågor, omfattande exempelvis säkerhetspolitik, utvecklingspolitik, försvarspolitik eller demokrati och MR-frågor. Därtill bör den sökande ha intresse för opinionsbildning.

Den sökande bör ha läst minst C-nivå i något av ämnena statskunskap, journalistik, nationalekonomi, freds- och konfliktkunskap, statistik, utvecklingsstudier, historia eller folkrätt. Den sökande ska ha goda kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Dokumenterad förmåga att skriva debatt- eller nyhetsartiklar är ytterligare ett plus.

Ansökan ska omfatta ett personligt brev innehållande en kort motivering till varför den sökande vill praktisera på Frivärld, CV samt ett skriftligt arbetsprov i valfritt ämne (debattartikel, blogginlägg eller kortare akademisk text).

Frivärld är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv och arbetsplatsen ligger i centrala Stockholm. Det utgår ingen ekonomisk ersättning för praktiken.

Ansökan skickas via mail till Frivärlds chef Katarina Tracz: katarina@frivarld.se, som också svarar på frågor. Sista ansökningsdag är 19 april 2015.

Information om Frivärlds tidigare praktikanter finns här.