Frivärld söker projektledare (vikariat)

Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes­- och säkerhetspolitiska frågor. Verksamheten syftar till att stimulera och bredda den utrikespolitiska debatten. Frivärlds opinionsbildning vilar på en frihetlig värdegrund. Verksamheten är strukturerad kring tre temaområden: säkerhet kring Östersjön, hot mot den liberala demokratin samt näringsliv och utveckling.

Tankesmedjan Frivärlds organisation består idag av en chef, en arbetande ordförande, en biträdande chef samt en praktikant. Frivärld har också ett Advisory Board av nyckelpersoner med sakkunskap från olika specialområden. Vi söker nu en projektledare på heltid för ett vikariat under höstterminen 2014.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Frivärld kommer du med idéer till nya projekt och aktiviteter samt är praktiskt ansvarig för genomförandet av dessa. I arbetet ingår att organisera seminarier, medieaktiviteter, informationsutskick, ta fram pressmeddelanden och sköta mediekontakter. Du kommer också att hantera organisationens kommunikation via sociala medier och webbsidan.

Arbetsuppgifterna inkluderar att hitta och engagera personer för olika uppdrag. Exempelvis kan det röra sig om att rekrytera, projektleda samt att vara redaktör åt rapport- och skriftförfattare. Du ska också själv ta initiativ till att skriva egna informationstexter, blogginlägg och debattartiklar.

Då Frivärld är en liten verksamhet ställer arbetet höga krav på flexibilitet. Som projektledare ska du vara beredd på att med kort varsel kunna bistå dina kolleger i olika arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi ser att du har akademisk examen inom relevant område eller är i slutet av din utbildning. Du kan vara nyutexaminerad eller ha något eller några års arbetslivserfarenhet. Vi ser också att du har dokumenterad erfarenhet av utåtriktade aktiviteter från tidigare jobb eller föreningsengagemang.

Du har ett starkt intresse för internationella frågor och delar Frivärlds värdegrund. Du är trygg i att interagera med människor med starka drivkrafter och åsikter. Du är också självgående, initiativrik och prestigelös.

Du bör vara en god skribent och muntlig kommunikatör.

Meriterande

Föreningsverksamhet, praktik inom eller arbetslivserfarenhet från internationell eller politisk organisation.

Kunskaper inom redigering, bildbehandling och webbpublicering.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon form av redaktionellt eller journalistiskt arbete.

Datakunskaper

Du är en van användare av MS Office. Erfarenhet av att arbeta i WordPress, Indesign och Photoshop är meriterande.

Språkkunskaper

Du har mycket goda kunskaper i svenska samt i engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i fler språk är meriterande.

Annat

Tjänsten är ett vikariat på 100 % under höstterminen 2014. Tillträde i slutet av augusti. Tjänsten sträcker sig till och med den 31 december 2014. Arbetet är huvudsakligen förlagt till Frivärlds kansli i centrala Stockholm.

Ansökan, CV samt kortare icke-akademiskt skriftligt arbetsprov skickas via e-post till Frivärlds chef Stefan Olsson, stefan@frivarld.se

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 22 juni 2014.

För frågor om tjänsten, kontakta Katarina Tracz, biträdande chef Frivärld: katarina@frivarld.se