Frivärld söker talanger till sommaren

Vill du vara med och forma den utrikespolitiska debatten?

Frivärld och Timbros Sommarsmedja söker inför sommaren 2012 två talangfulla skribenter och researchers med särskilt intresse för utrikes- och säkerhetsfrågor.

Under fem intensiva veckor i juni och juli får du möjligheten att arbeta som researcher, axla projektansvar och pröva vingarna som opinionsbildare. I slutet av perioden presenterar du en färdig utrikespolitisk rapport. Genom ett unikt samarbete mellan Frivärld och Timbros Sommarsmedja kan vi erbjuda vi två talangfulla skribenter möjligheten att utvecklas som researcher och skribent med inriktning mot utrikes- och säkerhetspolitik.

Tankesmedjan Frivärld bildades 2011 på initiativ av Stiftelsen Fritt Näringsliv för att vara ett utrikespolitiskt forum för långsiktig analys och opinionsbildning på frihetlig grund. Verksamheten omfattar bland annat seminarier och publicering av rapporter och böcker. För första gången erbjuder vi nu två stycken drivna, unga skribenter att arbeta för och lära av oss under sommaren.

Projektet genomförs inom ramen för Timbros Sommarsmedja och tillsammans med de övriga deltagarna erbjuds du vid sidan av arbetet ett fullspäckat program med föreläsningar, spännande studiebesök och lunchdiskussioner med kända skribenter och politiker. Du får stöd i att utveckla dina talanger och erbjuds mycket goda möjligheter att knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Du som söker är mellan 20 och 30 år och har ett vitalt intresse för utrikesfrågor. Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning. Arbetserfarenhet från eller praktik inom internationell eller politisk organisation är meriterande. Frivärldsplatserna i Sommarsmedjan motsvarar ett heltidsarbete och du får lön för tiden. Eftersom arbetet bedrivs på heltid förutsätts du vara på plats i Stockholm under programperioden. Sommarsmedjan arrangeras måndagen den 18 juni till fredagen den 20 juli.

Ansökan ska bestå av ditt CV, ett personligt brev samt max tre skrivprover. Skrivproven kan bestå av artiklar, essäer eller blogginlägg – gärna av utrikespolitisk karaktär – men får inte vara akademiska texter från dina studier.

Skicka din ansökan till Philip Lerulf, philip.lerulf@timbro.se Märk ditt mail med Sommarsmedjan/Frivärld.

För mer information om Sommarsmedjan, läs här.

Sista ansökningsdatum är måndagen den 16 april, men vi kallar till intervjuer löpande.