Frivärld söker verksamhetskoordinator på deltid

Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes- och säkerhetspolitiska frågor. Vårt mål är att stimulera och påverka diskussionen kring vilka idéer och perspektiv som ska styra svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Frivärld är partipolitiskt obundet och vilar på en frihetlig värdegrund. Verksamheten är strukturerad kring fyra temaområden: säkerhetspolitik, Europa, näringsliv och globalisering samt demokrati och internationell rättsordning. 

Vi söker nu en verksamhetskoordinator på deltid (50%). Arbetstiden kan komma att vara förlagd på enstaka helger i samband med Frivärlds spetsutbildning Utrikesakademin. Tjänsten går bra att kombinera med annan deltidssysselsättning eller med studier.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetskoordinator på Frivärld kommer du med idéer till nya projekt och aktiviteter samt är ansvarig för genomförandet av dessa. I arbetet ingår att organisera seminarier, resor, ta fram informationsutskick samt sköta mediekontakter. Du hanterar också organisationens kommunikation via sociala medier och hemsidan. Du får även bistå Frivärlds ordförande Gunnar Hökmark med att ta fram opinionsmaterial. Du uppmuntras till att själv skriva egna informationstexter, debattartiklar och rapporter.

Då Frivärld är en liten verksamhet ställer arbetet höga krav på flexibilitet. Som verksamhetskoordinator ska du vara beredd på att med kort varsel kunna bistå dina kollegor i olika arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Tjänsten passar dig som är student eller är nyexaminerad inom områden som till exempel statsvetenskap, nationalekonomi, juridik eller kommunikation. Vi ser också gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att arrangera utåtriktade aktiviteter från tidigare jobb eller föreningsengagemang.

Du bör ha ett starkt intresse för internationella frågor och dela Frivärlds värdegrund. Du är trygg i att interagera med människor med starka drivkrafter och åsikter.

Meriterande
Föreningsverksamhet, praktik inom eller arbetslivserfarenhet från internationell eller politisk organisation.

Kunskaper inom redigering, bildbehandling och webbpublicering.

Erfarenhet av att skriva och redigera texter.

Språkkunskaper
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Anställningsform

Tjänsten är en visstidsanställning på 50% med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten ska tillträdas i början av 2022. Arbetet är huvudsakligen förlagt till Frivärlds kontor i centrala Stockholm.

Ansökan

CV, personligt brev samt ett kortare skriftligt arbetsprov (t.ex. debattartikel, ledartext, blogginlägg) skickas till Frivärlds tillförordnade chef Emanuel Örtengren på emanuel@frivarld.se.

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 12 december 2021. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen.

Frågor om tjänsten besvaras av Emanuel Örtengren på mejl (emanuel@frivarld.se) eller telefon (+4673-581 94 54).

Hantering av personuppgifter

Vi följer dataskyddsförordningen GDPR, vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. Vår integritetspolicy hittar du på vår hemsida.