Frivärld söker vikarierande chef

Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes- och säkerhetspolitiska frågor. Vårt mål är att stimulera och påverka diskussionen kring vilka idéer och perspektiv som ska styra svensk utrikes- och säkerhetspolitik.

Frivärld är partipolitiskt obundet och vilar på en frihetlig värdegrund. Vi tror på fria samhällen, fria individer och fria marknader. Frivärlds verksamhet är strukturerad kring tre temaområden: säkerhetspolitik, demokrati och internationell rättsordning samt näringsliv och globalisering. Verksamheten består bland annat av att organisera seminarier, konferenser, utbildningar och rundabordssamtal.

Frivärlds huvudfinansiär är Stiftelsen Fritt Näringsliv.

Arbetsuppgifter

Som chef bär du ansvaret för Frivärlds verksamhet. Du initierar och driver projekt inom samtliga programområden och leder Frivärlds medarbetare i genomförandet av dessa. Det opinionsbildande arbetet består också till stor del av att författa artiklar och längre texter samt att vara redaktör för andra skribenter.

I arbetsuppgifterna ingår att leda och moderera Frivärlds egna aktiviteter, och att representera organisationen i externa sammanhang. Du ska kunna uttala dig medialt om aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor samt medverka i paneldiskussioner och föreläsningar relaterade till Frivärlds verksamhetsområden. Arbetet innebär också ansvar för Frivärlds spetsutbildning Utrikesakademin.

Som chef är du ansvarig för Frivärlds budget. I tjänsten ingår också personalansvar för Frivärlds kansli.

Kvalifikationer

Du har ett omfattande intresse för och kunskap om aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor. Du är en god skribent och muntlig kommunikatör, på såväl svenska som engelska. Du är också en van redaktör.

Du bör vara utåtriktad samt ha ett gott nätverk inom verksamhetens områden.

Erfarenhet av att driva eller leda en verksamhet är meriterande, liksom akademiska eller forskningsmeriter och kunskaper i fler språk.

Övrigt

Tjänsten är ett föräldravikariat på 100 procent. Tillträde sker kring årsskiftet. Tjänsten sträcker sig till och med den 31 december 2019, med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan, CV samt kortare icke-akademiskt skriftligt arbetsprov skickas via e-post till info@frivarld.se

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 30 september 2018.

Frågor om tjänsten besvaras via e-post av Katarina Tracz, chef för Frivärld,: 0708-922188, katarina@frivarld.se

Ladda ner annonsen här.