Frivärlds medarbetare deltar i transatlantisk säkerhetskonferens

Den 2 juni deltog Frivärlds ordförande Mats Johansson, chef Katarina Tracz och programansvarig näringslivs- och handelsfrågor Erik Brattberg i konferensen ”The Need for a Comprehensive Transatlantic Security Strategy”, arrangerad av Svenska Atlantkommittén, Atlantic Council i Washington DC och Säkerhets- och Försvarsföretagen (SOFF).

Under dagen ledde Mats Johansson ett samtal med Claire Craanan, chef för strategisk analytisk förmåga hos Natos högkvarter. Katarina Tracz deltog tillsammans med Magnus Nordenman, Brent Scowcroft Center on International Security vid Atlantic Council, i ett panelsamtal om nordisk-baltisk säkerhet. Erik Brattberg modererade en panel med företrädare från Teknikföretagen och amerikanska handelskammaren om TTIP och dess möjlighet att bidra till ett stärkare transatlantiskt förhållande. Erik deltog även med i ett panelsamtal med General Craig McKinley, VD för National Defense Industrial Association och Robert Limmergård, generalsekreterare SOFF, om hur handel med industri och teknologi kan öka samarbetet på båda sidor Atlanten.

FullSizeRender (1)

Frivärlds ordförande Mats Johansson leder ett samtal med Claire Craanan från Natos högkvarter.

FullSizeRender

Frivärlds chef Katarina Tracz panelar tillsammans med Magnus Nordenman från Atlantic Council i Washington, D.C om nordisk-baltisk säkerhet.

FullSizeRender4

Programansvarig näringsliv- och handelsfrågor Erik Brattberg var moderatör och deltagare i två paneler om TTIP och handel som ett sätt att förstärka det transatlantiska förhållandet.