FULLSATT: Ryske oppositionsledaren besöker Frivärld

Inför de förestående parlaments- och presidentvalen i Ryssland besöker den ryske oppositionsledaren Boris Nemtsov Sverige och Frivärld.

I samband med besöket publicerar Frivärld hans och Vladimir Milovs till svenska översatta stridsskrift Tio år med Putin. Det är en starkt kritisk granskning av den förda politiken under det senaste decenniet. Fokus ligger på flera av de stora samhällsproblem som plågar det ryska samhället och som skulle påverka valutgången om valen vore fria.

Under seminariet presenterar Boris Nemtsov sin skrift och berättar om den oroande utvecklingen i Ryssland. Skriften kommenteras av Lena Jonson, forskningsledare för Rysslandsprogrammet vid Utrikespolitiska institutet (UI) och Ninke Liebert, ansvarig för Civil Rights Defenders’ Rysslandsprogram

Samtalet leds av Stig Fredrikson.

Se skriftlanseringen på Bambuser

TID: Onsdagen den 16 november klockan 17.30 – 19.00. Dryck och tilltugg serveras från klockan 17.00.
PLATS: Timbro, Kungsgatan 60, 2tr, Stockholm
ANMÄLAN: Senast den 14 november via mail till info@frivarld.se

Bindande anmälan. Deltagare som uteblir utan att ha avanmält sig per e-post: info@frivarld.se eller tel. 08-587 898 00 kommer att debiteras 100 kronor.

Boris Nemtsov är en av grundarna till det ryska liberala partiet Solidaritet. Han var vice premiärminister mellan 1997 och 1998. Nemtsov framträder ofta som Putinkritiker och demokratiförespråkare i svenska och internationella medier.