Konferens: Europas utmaningar, EU:s ansvar

Med en månad kvar till Europaparlamentsvalet välkomnade Frivärld den 25 april till konferensen Europas utmaningar, EU:s ansvar för att diskutera EU:s handel, säkerhet och politiska framtid.

Eftermiddagen inleddes med att Frivärlds tf. chef Oscar Jonsson hälsade alla välkomna. Därefter följde ett inledningsanförande av Fredrik Erixon, chef för European Centre for International Political Economy.

En paneldiskussion med temat EU i en handelspolitisk brytningstid tog sedan vid där Fredrik Erixon, chef för tankesmedjan ECIPE, Christofer Fjellner, Europaparlamentariker (M) och Nils Karlson, grundare och vd på Ratio, deltog.

Video fram till panelsamtalet finns att se här.

Fredrik Erixon, Christofer Fjellner, Nils Karlson och Oscar Jonsson

Efter en fikapaus fortsatte konferensen med ett panelsamtal om det ryska hotet mot EU med Patrik Jotun, chef för Swedish Center for Russian Studies, Linda Nordlund, ledarskribent på Expressen och Maria Weimer, kandidat till Europaparlamentet (L).

Maria Weimer, Oscar Jonsson och Patrik Jotun

Sist ut var Björn Fägersten, programchef Utrikespolitiska institutets Europaprogram, PM Nilsson, ledarskribent på Dagens industri och Tomas Tobé, riksdagsledamot och kandidat till Europaparlamentet (M) i ett samtal om EU:s politiska framtid. Dagen avslutades sedan med ett avslutningsanförande av Gunnar Hökmark, ordförande för Frivärld.

Video på andra delen finns här.