Ny bok: Måndagar för frihet

Måndagsrörelsen blev en nationell rörelse till stöd för Estlands, Lettlands och Litauens frihet som kom att förändra svensk utrikespolitik. Norrmalmstorg i Stockholm blev en mötesplats inte bara för att manifestera stöd till och synliggöra dem som kämpade för frihet, utan också en plattform för de baltiska självständighetsrörelsernas budskap till världen. Det första mötet hölls den 19 mars 1990, och det 79:e och sista mötet på Norrmalmstorg den 16 september 1991.

Gunnar Hökmark tog tillsammans med Peeter Luksep, Andres Küng och Håkan Holmberg initiativ till måndagsmötena. Han är ordförande för Frivärld och tidigare bland annat riksdagsledamot och Europaparlamentariker. I ”Måndagar för frihet” beskriver han historien bakom Måndagsrörelsens utveckling och vad den tidens kamp ger oss för lärdomar i dag när det gäller att hävda frihetens värden. En är att varje diktatur lever på lånad tid.

Beställ boken genom att skicka ett mejl till info@frivarld.se. Betalning sker via faktura eller Swish (ange i mejlet vilket betalningssätt du föredrar). Priset är 70 kr plus frakt.