Patrik Oksanen invald i Kungliga Krigsvetenskapsakademien

Frivärlds senior fellow Patrik Oksanen har blivit invald som ledamot i Kungliga Krigsvetenskapsakademien.

– Jag är djupt hedrad över förtroendet att bli invald i Akademien. Det blir spännande att få delta i arbetet och jag ser fram emot att få bidra i avdelning VI (säkerhetspolitisk vetenskap), säger Oksanen.

Kungliga Krigsvetenskapsakademien består av drygt 400 ledamöter som tillsammans representerar alla grenar av det svenska totalförsvaret. Nya ledamöter väljs varje år i maj.

Läs mer om de nya ledamöterna här.

Patrik Oksanen är senior fellow hos Frivärld. Patrik har en lång erfarenhet som prisbelönt journalist och har arbetat som politisk redaktör, programledare, reporter, projektledare och nyhetschef på SVT samt TV4. Patrik har varit EU-korrespondent i Bryssel för SVT och politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning, där han gjorde hela Hälsingland till Sveriges mest engagerande ledarredaktion inom försvar och säkerhetspolitik enligt Idagora 2016, 2017 och 2018. Utöver det har Patrik författat boken Skarpa skärvor, som beskriver hur informationskrig hotar det öppna samhället och drivit podcasten Podd72, som bland annat fokuserar på säkerhetspolitik och informationskrig. Patrik har även blivit utsedd årets ledarskribent 2017 och årets journalist 2018 av Dagens Media.