Poddspecial: Kriget i Gråzonen

Konfliktlandskapet har förändrats. Numera utspelar sig de geopolitiska konflikterna i en gråzon mellan krig och fred. Hoten är komplexa och diffusa till sin natur. Ofta spänner de över flera samhällssektorer och kan utgöras av vad som framstår som legitima och tämligen alldagliga skeenden i ett öppet samhälle.

För att uppmärksamma och ta itu med den nya hotbild som vårt öppna samhälle står inför släppte Frivärld i förra veckan antologin Gråzon. I samband med boklanseringen har vi även släppt två nya avsnitt av podcasten Säkerhetsrådet, där kapitelförfattarna samlas för att diskutera det nya konfliktlandskapet och hur vi bör hantera utmaningarna som detta innebär.

Poddavsnitten hittar du där poddar finns, bland annat på Spotify och Acast.

Första delen:

Gästas av Annika Nordgren Christensen, utredare, debattör och expert, och Gunnar Hökmark, Frivärlds ordförande.

Andra delen:

Gästas av Oscar Jonsson, doktor i krigsvetenskap och academic director vid Center for the Governance of Change IE University Madrid, och Henrik Sundbom, senior fellow vid Frivärld och ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Du hittar alla avsnitt från Säkerhetsrådet podcast här.

Beställ boken Gråzon genom att skicka ett mejl till info@frivarld.se. Betalning sker via faktura eller Swish (ange i mejlet vilket betalningssätt du föredrar). Priset är 70 kr plus frakt.