Svante Cornell, Oscar Jonsson och Lars Fredén.
Rapportlansering:

Hur demokratier bör hantera icke-demokratier

Den 5 juni arrangerade Frivärld ett lanseringsseminarium där Svante Cornell  presenterade sin rapport Hur demokratier bör hantera icke-demokratier. Detta följdes av kommentarer från och diskussion med Lars Fredén. Samtalet modererades av Frivärlds tf. chef Dr. Oscar Jonsson.

I rapporten introducerar Svante Cornell ett ramverk för hur vi kan klassificera och sedermera hantera olika typer av icke-demokratiska länder. Cornell argumenterar för att demokratiska staters utrikespolitik bör ta tre huvudsakliga faktorer i beaktande i sin politik mot auktoritära stater: nivån av repression i en stat; dess världsbild och ideologi; samt, statens roll inom det internationella samfundet.

Seminariet filmades och går att se på Youtube.

 

Svante Cornell är medgrundare av Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik (ISDP) och leder institutets program för sidenvägsstudier. Han är även Senior Fellow vid ISDP:s amerikanska samarbetspartner, the American Foreign Policy Council. Han är ansvarig utgivare för The Turkey Analyst, som har publicerat analyser av turkisk politik och utrikespolitik sedan 2007.

 

 

Lars Fredén driver idag konsultföretaget Lars Fredén AB med inriktning på Kina och var ambassadör i Peking mellan 2010 och 2016. Han har tidigare bland annat varit chef för den internationella avdelningen vid ESA i Paris 2003 – 2006, andreman på den svenska ambassaden i Moskva 1995 – 1998 och Baltikumrådgivare åt Carl Bildt 1992 – 1994. Lars har också skrivit böckerna Återkomster och Förvandlingar om Baltikum efter Sovjetunionen.