Säkerhetsrådet flyttar från SvD till Frivärld

Säkerhetsrådet byter hemvist men fortsätter som forum för en öppen och bred debatt med fokus på Sverige i en konfliktfylld värld.

Säkerhetsrådet är ett unikt forum för en kvalificerad diskussion om utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik i Sverige, i Europa och i världen – och med gott om plats för frågor som ligger i medial skugga. Under 2019 har – vid sidan av redaktörernas egna – ett knappt hundratal politiker, forskare, militärer m fl medverkat med artiklar inom ett brett spektrum av temata i form av information, aktuell debatt, försvarsupplysning mm.

Bredden innebär att det också finns utrymme för djupdykning i smala ämnen eller att över tid följa det rättsliga turerna kring den i Ryssland politiskt förföljde Jurij Dmitriev.

Sedan Säkerhetsrådets bildande 2015 har rådet verkat som en fristående sajt knuten till Svenska Dagbladets ledarsida, men nu är det flyttdags till Tankesmedjan Frivärld. Från och med den 7/1 till och med 31/1 kommer artiklar att publiceras både i SvD/Säkerhetsrådet och hos Frivärld, men sedan upphör den formen av samarbete med SvD. Även därefter kommer dock viss återpublicering att ske på SvD:s ledarsida.

Jag och biträdande redaktören Viktor Lundquist följer med i flytten och kommer att fortsätta verka i samma anda som tidigare av öppenhet för olika meningar och intressen – och med förhoppningen att att skribenter med olika perspektiv ska medverka i Säkerhetsrådet. 

I det nya formatet är det möjligt att prenumerera på uppdateringar från Säkerhetsrådet.

CLAES ARVIDSSON är författare, mångårig ledarskribent i SvD och Säkerhetsrådets redaktör.