Unik sammanställning: 17 experter inför Folk och Försvars Rikskonferens

Frivärld ställde under helgerna fem frågor till experter och debattörer i Sverige, Finland, Estland och Danmark. I en kommande serie kommer svaren att publiceras. 

Rikskonferensen 2019. Som det brukar se ut när det inte är pandemi. Foto Ulf Palm, Folk och Försvar.

I gruppen finns forskare, såväl som tidigare militärer. Här finns ledamöter i kungliga i akademier såväl som kända debattörer. Beskeden som de lämnar på frågorna går i samma riktning och det är ett budskap som knappast kommer att uppskattas av den svenska regeringen. Varken när det gäller finansiellt eller säkerhetspolitiskt.

Svaren kommer att publiceras i fyra delar inför Folk och Försvars Rikskonferens, med start på torsdag. 

Rikskonferensen är en årlig tradition sedan 1946, först i Storlien och sedan i Sälen. På konferensen brukar Folk och Försvars medlemsorganisationer tillsammans med politiska företrädare, myndighetschefer, forskare, journalister och internationella gäster diskutera aktuella frågor som rör svenskt totalförsvar.  

2021 blir första gången som den inte hålls i fjällen. Istället blir det en corona-anpassad webbsändning i två dagar med seminarier och debatter.

I programmet deltar även Katarina Tracz, chef för tankesmedjan Frivärld och Patrik Oksanen, senior fellow. Hela programmet finns här.